مقالات آموزشی
کوره صنعتی
کوره وسیله یا محلی است که در آن حرارت ایجاد میکنند. در زبان فارسی به آن آتشدان و آتشگاه نیز گفته میشود. همچنین سیستم حرارت مرکزی ساختمانها بهطور معمول بر پایه یک کوره بنا شده که در آن یک سیال در دیگهای پرهدار گرم میشود. واژه کوره همچنین به اختصار به کورههای صنعتی تولید حرارت در پالایشگاهها، برجهای تقطیر، آهنگریها، استخراج فلزات، کارخانجات سرامیکسازی و واحدهای شیمیایی بهکار میرود. انرژی موردنیاز کوره گاهی بهطور مستقیم از سوزاندن سوخت تأمین میشود. در برخی از کورهها نیز انرژی مورد نیاز برای تولید گرما با استفاده از انرژی الکتریکی، خواه به روش قوس الکتریکی و خواه به روش القای الکترومغناطیسی تأمین میشود.
کوره شیشه گدازی
مواد خام شیشه را در کورههای شعلهای (که خمیر شیشه با سوخت برخورد ندارد) آب میکنند. برای مقداری کم، تغارهای نسوز به گنجایش چند تن و برای مقدار زیاد کوره تشتی با تاق گنبدی به گنجایش تا ۱۲۵۰ تن ساختهاند. بیشتر کورههای شیشه گدازی کفشان ۲۵۰ متر مربع است که روی آن تا بلندی یک متر شیشه خمیر شده میایستد. گرمای شعله ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ درجهی سانتیگراد است و در گرمای ۱۴۵۰ درجه شیشه خمیر شل همگن میشود. درون کوره با آجر نسوز پوشیده شده، تا شیشه گداخته و گرمای کوره در آن اثر نکند.
کورههای سیمان پزی
رایجترین و متداولترین کورههای سیمان پزی کورههای سیمان پزی کورهٔ گردندهٔ خفته است که عبارت است از یک استوانهٔ فلزی به طول تقریبی ۱۰۰ متر و به قطر تقریبی ۴ متر که ضخامت بدنه آن ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر است در حدود ۳ تا ۴٪ نسبت به افق شیب دارد و ۵/۱ تا ۲ دور در دقیقه حول محور خود میچرخد. این لوله بلند روی پایههایی قرار دارد یک موتور با چرخ دنده حرکت دورانی آن را تامیین میکند. کار این نوع کورهها پیوسته است. ۲. دیگر از انواع کوره سیمان پزی کوره ایستاده میباشد این کوره استوانهای است به قطر حدود ۳ متر که دهانه بالای آن گشادتر است طول این نوع استوانه ۱۰ متر است خوراک کوره را با رطوبت به صورت گلولههایی به قطر تقریبی ۱۰ سانتیمتر درمیآورند و آن را از بالا با زغال کک به کوره میریزند و کوره را از پایین آتش میکنند و پس از پختن، کلینکر را از زیر کوره خارج مینمایند از این نوع کورهها تا ظرفیت روزانه ۳۰۰ تن هم ساخته شدهاست.